Espais

INSTAl·lACIONS GENERALS

La Fundació Salarich-Calderer disposa de vàries estances que faciliten la socialització i la realització d’activitats en companyia. Àrees que permeten el trànsit de cadires de rodes amb facilitat. 

L’ambient a les instal·lacions generals com sales d’estar, menjador, passadissos, etc. és agradable, amb colors suaus i tènues. Grans obertures i finestres que aporten llum i claror a l’interior dels espais del centre.

HABITACIÓ INDIVIDUAL O COMPARTIDA

Les habitacions de la Fundació Salarich-Calderer són exteriors amb finestra i lavabo complet amb plat de dutxa, moble tocador i wc. 

En funció de la disponibilitat es pot escollir entre un dormitori individual o compartit. L’habitació té el mobiliari necessari perquè el resident pugui desar amb comoditat els seus objectes personals en armaris i còmodes de dormitori. 

Cada usuari té una zona per descansar a la seva habitació. Totes les estances disposen d’espai suficient per llegir còmodament i descansar en una cadira lleugerament reclinable.  

Les habitacions estan dissenyades amb espais per desar-hi objectes i tenir un dormitori més personalitzat on sentir-se còmode.

jardí

La zona del jardí exterior de la residència té aproximadament 750m2 i és un espai amb vegetació molt diversa. A la primavera no hi falten les flors de colors que transmeten alegria a residents i treballadors del centre. 

Els arbres que es veuen des de les sales i habitacions de la residència es converteixen en grans confidents a l’estiu, però també a l’hivern durant les hores de sol. 

L’aigua corrent de la font central del jardí dóna pau i tranquil·litat a les persones que l’envolten i hi seuen a la vora, mirant la posta de sol o petant la xerrada amb els amics.   

El jardí disposa d’una àrea anomenada Hivernacle, una sala que permet gaudir de les vistes a l’exterior del jardí, sense necessitat de sortir a fora. S’hi practiquen activitats durant tot l’any i permet allargar l’estada a l’exterior de les persones grans, quelcom que s’agraeix.

gimnàs

La instal·lació es troba a la tercera planta de l’edifici de la Fundació. És un gimnàs espaiós, adaptat per a situacions de mobilitat reduïda dels residents. Té molta llum exterior que proporciona tot un estímul per a les persones que accedeixen a practicar exercici físic i terapèutic i en fan ús.

Està proveït de maquinària i tecnologia necessària per a una rehabilitació personalitzada. Compta amb:

  • Zona de boxes individuals 
  • Zona de mecanoteràpia (corrioles, pedalers, espatlleres…)
  • Paral·leles
  • Grúa de sostre
  • Aparells diversos: ultrasò, infraroig, electroestimuladors…
  • Material divers per a exercici terapèutic: gomes, pilotes, fit-ball…

espai exterior

La Fundació Salarich-Calderer està envoltada pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. Un tret que converteix el centre únic per viure-hi. La calma i la tranquil·litat d’aquest indret es noten, i això té un efecte positiu en el benestar d’usuaris i residents. 

Bagà està envoltat de camins i paisatges naturals fàcils de recórrer. Llocs especialment bonics quan es passegen en dies de sol, en companyia de família i amics.